23. czerwiec 2014
Dariusz Janczewski obejmuje stanowisko General Managera Viacom International Media Networks Polska

Z dniem 23.czerwca br. Dariusz Janczewski obejmie nowo utworzone stanowisko General Managera Viacom International Media Networks Polska. Dotychczas Janczewski pełnił funkcję VP Ad Sales oraz Country Managera w Polsce.

Do dotychczasowych obowiązków Dariusza Janczewskiego należał nadzór nad działem sprzedaży, współpraca z brokerem Premium TV oraz nadzór nad całością działań biznesowych VIMN w Polsce. W ramach nowych obowiązków Janczewski będzie odpowiedzialny m.in.: za wyniki finansowe regionu, nadzór nad strategią rozwoju VIMN w Polsce w kooperacji ze strukturami VIMN North oraz zarządzanie zespołem odpowiedzialnym za relacje z kluczowymi klientami firmy.

- Jesteśmy przekonani, że nowa rola Dariusza Janczewskiego oraz jego wymierne działania stworzą nowe możliwości do umacniania struktur VIMN w Polsce. Polska jest rynkiem o ogromnym potencjale, wiążemy z nim wiele nadziei. Według mnie Dariusz – jako szef polskiego zespołu – jest gwarancją sukcesu i świetnie prowadzonego biznesu – komentuje Magnus Kastner, Managing Director & EVP VIMN Northern Europe.

Dariusz Janczewski dołączył do Viacom International Media Networks Polska w 2012 roku i objął stanowisko wiceprezesa ds. sprzedaży oraz country managera. Ma 17-letnie doświadczenie na rynku mediów. Karierę zaczynał w agencjach Saatchi&Saatchi oraz w Ogilvy & Mather. W 1999 związał się z domem mediowym OMD Media Direction, gdzie piastował stanowisko Media Manager, Deputy Media Director, a następnie Managing Director & New Business. Jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego.