26. czerwiec 2013
Milagros Aleman obejmuje stanowisko General Manager dla regionu North i równocześnie Senior Vice President dla całej grupy Nickelodeon

Milagros Aleman, która w styczniu 2013 tymczasowo objęła stanowisko General Manager grupy Nickelodeon dla regionu North, obejmie tę funkcję na stałe. Równocześnie otrzymała awans na Senior Vice President dla całej grupy Nickelodeon. W ramach swoich poszerzonych obowiązków będzie odpowiedzialna za wszystkie strategiczne operacje związane z Nickelodeon w regionie North, czyli w Niemczech, Szwajcarii, Austrii, Holandii, Belgii, Szwecji, Danii, Norwegii, Finlandii i Polsce. Jej bezpośrednim przełożonym pozostanie Dan Ligtvoet, Executive Vice President (EVP), Managing Director, Viacom International Media Networks Northern Europe.
- Od początku naszej współpracy Milagros potwierdziła swoje doskonałe zrozumienie specyfiki Nickelodeon oraz całego segmentu – mówi Dan Ligtvoet – Bardzo się cieszę, że zgodziła się na stałe objąć zarządzanie regionem North i jestem przekonany, że jej doświadczenie przyczyni się do dalszych sukcesów Nickelodeon w tym regionie - dodaje.

Milagros Aleman dołączyła do Nickelodeon w lipcu 2012 roku jako VP Commerce. Wcześniej przez ponad 12 lat związana była z firmą Mattel w Ameryce Łacińskiej, Stanach Zjednoczonych i w Europie w obszarach marketingu i produktów licencjonowanych dla Barbie. Właśnie w ten sposób rozpoczęła swoją współpracę z Nickelodeon m.in. wprowadzając lalki Dora na rynkach krajów Beneluksu. Przed Mattel pracowała jako Account Executive w J. Walter Thompson. Milagros Aleman jest absolwentką MBA International Business z Suffolk University w USA oraz komunikacji masowej Uniwersytetu w Caracas.

Viacom International Media Networks w Polsce posiada w swoim portfolio kanały telewizyjne grup Kids and Family (Nickelodeon, Nickelodeon HD oraz Nick Jr.), Youth and Music (MTV,VH1, MTV Live HD) oraz Entertainment (Comedy Central, Comedy Central Family, Viacom Blink!), kanał VIVA, jak również witryny internetowe, oferujące łącznie ponad 700 godzin treści wideo, 100 gier i 50 000 teledysków. Dopełnieniem multimedialnej oferty jest telefonia komórkowa MTV Mobile. Globalnie spółka jest częścią koncernu Viacom.

VIMN w social media: